en iyi kripto borsaları – Bilonu https://bilonu.com Sosyal Paylaşım Platformu Fri, 28 Apr 2023 19:12:11 +0000 tr hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.7.1 https://bilonu.com/wp-content/uploads/2022/03/cropped-favicon-32x32.png en iyi kripto borsaları – Bilonu https://bilonu.com 32 32 Kripto Para Nedir, Nasıl Kazanılır? #1 https://bilonu.com/kripto-para-nedir-nasil-kazanilir-para-kazanma-yollari/ https://bilonu.com/kripto-para-nedir-nasil-kazanilir-para-kazanma-yollari/?noamp=mobile#respond Fri, 28 Apr 2023 19:12:11 +0000 https://bilonu.com/?p=264 Kripto para kapak
Kripto para kapak
Kripto para birimi – Anlamı ve Tanımı Bazen kripto para veya sadece kripto olarak da...]]>
Kripto para kapak
Kripto para kapak

Kripto para birimi – Anlamı ve Tanımı

Bazen kripto para veya sadece kripto olarak da adlandırılan kripto para birimi, dijital veya sanal olarak var olan ve işlemleri güvence altına almak için kriptografi kullanan para birimlerine verilen genel isimdir. Kripto para birimlerinin merkezi bir emisyon veya düzenleyici otoritesi yoktur. Bunun yerine, işlemleri kaydetmek ve yeni birimler vermek için merkezi olmayan bir sistem kullanılır.

Kripto para birimi nedir?

Cryptocurrency, işlemleri doğrulamak için bankaları kullanmayan dijital bir ödeme sistemidir. Herhangi bir konumdaki herkesin ödeme gönderip almasına izin veren eşler arası bir sistemdir. Kripto ödemeleri, gerçek dünyada taşınan ve el değiştiren fiziksel para yerine, yalnızca çevrimiçi bir veritabanındaki belirli işlemleri tanımlayan dijital girişler olarak bulunur. Kripto para fonlarını transfer ettiğinizde, işlemler halka açık bir deftere kaydedilir. Kripto para birimleri dijital cüzdanlarda saklanır. Kripto para birimi, adını işlemleri doğrulamak için şifreleme kullanma biçiminden alır. Bu, kripto para birimi verilerini cüzdanlar arasında ve halka açık defterlerde depolamak ve iletmek için gelişmiş kodlamanın kullanıldığı anlamına gelir. Şifrelemenin amacı güvenliği ve emniyeti sağlamaktır.

İlk kripto para birimi olan Bitcoin, 2009 yılında piyasaya sürüldü ve tüm kripto para birimleri arasında en bilineni olmaya devam ediyor. Kripto para birimlerine olan ilginin çoğu, kâr ticaretinden geliyor ve spekülatörler zaman zaman fiyatları havaya uçuruyor.

Kripto Paralar

Kripto para birimi nasıl çalışır?

Kripto para birimleri, güncellenen ve madeni para sahipleri tarafından tutulan tüm işlemlerin bir kaydı olan blok zinciri adı verilen dağıtılmış bir kamu defteri üzerinde çalışır.

Kripto para birimleri, madeni para üreten karmaşık matematiksel problemleri çözmek için bilgisayar gücünü kullanmayı içeren madencilik adı verilen bir süreçle oluşturulur. Kullanıcılar ayrıca aracı kurumlardan para satın alabilir, ardından bunları kriptografik cüzdanlar kullanarak saklayabilir ve harcayabilir.

Kripto paraya sahip olmak, somut hiçbir şeye sahip olmamak anlamına gelir. Sahip olduğunuz şey, güvenilir bir üçüncü taraf olmadan bir kaydı veya ölçü birimini bir kişiden diğerine taşımanıza izin veren bir anahtardır.

Bitcoin 2009’dan beri var olmasına rağmen, kripto para birimleri ve blok zincir teknolojisi uygulamaları finansal açıdan hala yeni kabul ediliyor ve gelecekte daha fazla kullanım bulması bekleniyor. Tahviller, hisse senetleri ve diğer finansal varlıklar dahil olmak üzere tüm işlemler nihayetinde teknoloji kullanılarak yapılabilir.

kripto para örnekleri
Binlerce kripto para var. Bilinen kripto para birimlerinden bazıları şunlardır:

Bitcoin ₿ :

2009 yılında piyasaya sürülen Bitcoin, ilk kripto para birimiydi ve hala en çok işlem gören kripto para birimi olmaya devam ediyor. Bu para birimi Satoshi Nakamoto tarafından geliştirildi (tam kimliği hala bilinmeyen bir kişi veya grubun takma adı olduğu düşünülüyor .

Satoshi Nakamoto Vikipedi : https://tr.wikipedia.org/wiki/Satoshi_Nakamoto

Ethereum :

2015 yılında geliştirilen Ethereum, Ether (ETH) veya Ethereum adlı kendi kripto para birimine sahip bir blok zinciri platformudur. Bitcoin’den sonra en popüler kripto para birimidir.

Litecoin :

Bu para birimi en çok bitcoin’e benzer ancak daha hızlı ödemeler ve daha fazla işleme izin veren süreçler gibi yeniliklerin geliştirilmesinde daha hızlı hareket etti.

Dalgalanma:

Ripple, 2012’de yayına giren dağıtılmış bir defter sistemidir. Ripple, yalnızca kripto para birimini değil, farklı işlem türlerini izlemek için de kullanılabilir. Arkasındaki şirket, çeşitli banka ve finans kurumlarıyla çalıştı.

Bitcoin olmayan kripto para birimleri, onları bu ilk kripto para biriminden ayırt etmek için topluca “altcoinler” olarak adlandırılır.

kripto para birimi nasıl satın alınır
Güvenli bir şekilde kripto para birimini nasıl satın alacağınızı merak ediyor olabilirsiniz. Bu aşamada tipik olarak üç adım vardır. Bunlar:

Adım 1: Bir platform seçme

İlk adım, hangi platformun kullanılacağına karar vermektir. Genel olarak, geleneksel bir aracı kurum veya özel kripto para birimi değişimi arasında seçim yapabilirsiniz:

geleneksel aracı kurumlar. Bunlar, hisse senetleri, tahviller ve ETF’ler gibi diğer finansal varlıkların yanı sıra kripto para birimi satın alma ve satma yolları sunan çevrimiçi aracı kurumlardır. Bu platformlar genellikle daha düşük işlem maliyetleri sunarken, kripto para birimleri söz konusu olduğunda daha az özelliğe sahiptirler.
Kripto para borsaları. Her biri farklı kripto para birimleri, cüzdan depolama seçenekleri, faiz getiren hesap seçenekleri ve daha fazlasını sunan çok çeşitli kripto para borsaları arasından seçim yapabilirsiniz. Birçok borsa, varlığa dayalı ücretler alır.
Farklı platformları karşılaştırırken hangi kripto para birimlerini sunduklarını, hangi ücretleri aldıklarını, güvenlik özelliklerini, depolama ve para çekme seçeneklerini ve herhangi bir eğitim kaynağı sunup sunmadığını göz önünde bulundurun.

2. Adım: Hesabınıza para yatırma

Platformunuzu seçtikten sonraki adım, ticarete başlayabilmeniz için hesabınıza para yatırmak. Yapılabilecekler platforma göre değişse de, çoğu kripto para borsası, kullanıcıların banka veya kredi kartları ve ABD doları, İngiliz sterlini veya avro gibi yasal (yani devlet tarafından verilen) para birimleri kullanarak kripto para satın almalarına izin verir.

Kredi kartı ile kripto para satın almak riskli kabul edilir ve bazı borsalar bunu desteklemez. Bazı kredi kartı şirketleri de kripto para birimi işlemlerine izin vermemektedir. Bunun nedeni, kripto para birimlerinin oldukça oynak olması ve belirli varlıklar için borca ​​girmenin veya yüksek kredi kartı işlem ücretlerini ödeme riskinin tavsiye edilmemesidir.

Bazı platformlar ayrıca ACH (Automated Clearing House) transferlerini ve banka transferlerini de kabul edecektir. Kabul edilen ödeme yöntemleri ve para yatırma veya çekme süresi platforma göre farklılık gösterir. Aynı şekilde depozitoyu tahsil etme süresi de ödeme yöntemine göre değişiklik göstermektedir.

Dikkate alınması gereken önemli bir faktör ücretlerdir. Bunlara potansiyel para yatırma ve çekme ücretleri ve işlem ücretleri dahildir. Ücretler, ödeme yöntemine ve platforma göre değişecektir ve bunların baştan araştırılması gerekir.

Adım 3: Sipariş vermek

Brokerinizin veya borsanızın web sitesi veya mobil platformu aracılığıyla sipariş verebilirsiniz. Kripto para satın almayı planlıyorsanız, “satın al” seçeneğini ve sipariş türünü seçerek, satın almak istediğiniz kripto para miktarını girerek ve siparişi onaylayarak bunu yapabilirsiniz. Aynı süreç “satış” emirleri için de geçerlidir.

Kripto para birimlerine yatırım yapmanın başka yolları da var. Bunlara PayPal, Cash App ve Venmo gibi kullanıcıların kripto para birimleri satın almasına, satmasına veya elinde tutmasına izin veren ödeme hizmetleri dahildir. Ayrıca, aşağıdaki yatırım araçları vardır:

Bitcoin güveni: Normal bir aracılık hesabı ile Bitcoin güven hisselerini satın alabilirsiniz. Bu araçlar, bireysel yatırımcılara borsa aracılığıyla kripto para birimlerine erişim sağlar.
Bitcoin yatırım fonları: Bitcoin ETF’leri ve Bitcoin yatırım fonları arasında seçim yapabilirsiniz.
Blok zinciri hisse senetleri veya ETF’ler: Kripto para birimleri ve kripto para işlemlerinin arkasındaki teknolojide uzmanlaşmış blok zinciri şirketleri aracılığıyla dolaylı olarak kripto para birimlerine de yatırım yapabilirsiniz. Alternatif olarak, blockchain teknolojisini kullanan şirketlerin hisse senetlerini veya ETF’lerini satın alabilirsiniz.
Sizin için en iyi seçenek, yatırım hedeflerinize ve alabileceğiniz riske bağlı olacaktır.

Kripto para birimi nasıl saklanır
Kripto para birimini satın aldıktan sonra, onu bilgisayar korsanlığı veya hırsızlığa karşı korumak için güvenli bir şekilde saklamanız gerekir. Kripto para birimi genellikle, kripto paranızın özel anahtarlarını güvenli bir şekilde saklamak için kullanılan fiziksel cihazlar veya çevrimiçi yazılımlar olan kripto cüzdanlarında saklanır. Bazı borsalar, doğrudan platformda saklamayı kolaylaştıran cüzdan hizmetleri de sunar. Ancak, tüm borsalar veya aracı kurumlar size otomatik olarak cüzdan hizmetleri sağlamaz.

Aralarından seçim yapabileceğiniz farklı cüzdan sağlayıcıları vardır. “Sıcak cüzdan” ve “soğuk cüzdan” terimleri kullanılmaktadır:

Sıcak cüzdan: “Sıcak cüzdanlar”, varlıklarınızın özel anahtarlarını korumak için çevrimiçi yazılımı kullanan kripto para birimi depolamasını ifade eder.
Soğuk cüzdan: Sıcak cüzdanların aksine, soğuk cüzdanlar (donanım cüzdanları olarak da bilinir), özel anahtarlarınızı güvenli bir şekilde saklamak için çevrimdışı elektronik cihazlar kullanır.
Soğuk cüzdanlar genellikle ücret alma eğilimindeyken, sıcak cüzdanlar almaz.

Kripto para birimi nasıl satın alınır?
Kripto para birimi ile ne satın alabilirsiniz?
Bitcoin ilk piyasaya sürüldüğünde, günlük işlemler için bir araç olarak ve bir fincan kahveden bilgisayara ve hatta emlak gibi büyük satın alımlara kadar her şeyi satın almayı mümkün kılmak için tasarlandı. Bu pek olmadı; Kripto para kabul eden kurumların sayısı artarken, kripto para kullanan büyük işlemler nadirdir. Ancak kripto para kullanarak e-ticaret sitelerinden çok çeşitli ürünler satın almak mümkündür. İşte bazı örnekler:

Kripto Paranın Kullanım Alanları

Teknoloji ve e-ticaret siteleri:

AT&T, newegg.com ve Microsoft gibi teknoloji ürünleri satan birçok şirket, web sitelerinde kripto para birimlerini kabul ediyor. Bir e-ticaret platformu olan Overstock, Bitcoin’i kabul eden ilk siteler arasındaydı. Shopify, Rakuten ve Home Depot da kripto para birimlerini kabul eder.

Lüks mallar:

Bazı lüks mal perakendecileri, kripto para birimlerini bir ödeme şekli olarak kabul ediyor. Örneğin, çevrimiçi lüks eşya perakendecisi Bitdials, Bitcoin karşılığında Rolex, Patek Philippe ve diğer üst düzey saatler sunuyor.

Arabalar:

Kitlesel pazar markalarından üst düzey lüks perakendecilere kadar bazı otomobil satıcıları, ödeme olarak kripto para birimini zaten kabul ediyor.

Emtia fiyatları:

Emtia fiyatları, kripto para piyasasına doğrudan etki etmez ancak kripto para piyasası, emtia fiyatlarına dolaylı olarak etki edebilir. Kripto para birimleri, birçok yatırımcı tarafından alternatif bir yatırım aracı olarak kabul edildiği için, emtia fiyatlarına olan talebi etkileyebilirler. Örneğin, yatırımcıların altın, gümüş ve diğer kıymetli metaller gibi güvenli liman varlıklarına olan ilgisinde bir azalma gözlemlenirse, bu durum kripto para birimlerine olan talebi artırabilir. Aynı şekilde, bir emtia krizi veya arz sıkıntısı, yatırımcıların alternatif yatırım aracı olarak kripto para birimlerine yönlenmesine neden olabilir. Ancak, genel olarak emtia fiyatları ve kripto para birimleri arasında doğrudan bir bağlantı yoktur.

Daha fazla blog yazısı ve paylaşım çok yakında Bilonu.com ve Twitter sayfamızda gelecektir.

]]>
https://bilonu.com/kripto-para-nedir-nasil-kazanilir-para-kazanma-yollari/feed/ 0